2017.06.17.
A Szigethalmi TE 2016-os szakmai beszámolója


Egyesületünk, a Szigethalmi TE 2016-ban rendkívül sikeres évet zárt. Egyesületünk ebben az évben 4 országos teljesítménytúrát, 1 kerékpáros versenyt és 1 fitnessnapot rendezett. Ezek az egész ország sportszerető lakóit elérték, alkalmanként több 100, sőt a Vár a Mikulás! túránkon közel 1000 résztvevő indult. Ezek a rendezvények amellett, hogy sportolási lehetőséget biztosítottak, igyekeztek megismertetni országunk kevésbé járt, de rendkívüli természeti szépségekkel bíró részeit: Szigetországunkat, a Csepel-szigetet, a Geresdi-dombságot és a Visegrádi-hegység kies útjait.

Egyesületünk aktívan részt vállalt Szigethalom társadalmi és sportéletében is. Több olyan rendezvényünk volt, mellyel gazdagítottuk a város kulturális és sportkínálatát. A Szent Iván éji zsongás és bolyongás összekötve a Múzeumok Éjszakájával., a Botond váltófutás gazdagítva a május 1-jei kínálatot, valamint a városnapon rendezett ovis futás mind-mind közkedvelt rendezvényeink voltak.
Ebben az évben is folytattuk a szervezett országjárásokat, hogy tagságunk és a hozzájuk csatlakozó lelkes bakancsosok csapata még jobban megismerje hazánk kies tájait, országunk flóráját és faunáját és épített örökségünket. A buszok csordulásig tele voltak a vidám bakancsosokkal. Hogy kicsit plagizáljak: bejártuk Tolnát és Baranyát, de eljutottunk a Bakonyba és a Börzsönybe is.
A 2016-os évben elkezdtük Szigetországunk turistaútjainak felújítását. Lelkes csapatunk több tucat kilométer hosszan frissítette fel a jelzéseket.
Nagy örömünkre szolgál, hogy egy fiatal tagtársunk, az alig 12 éves Toperczer Ágnes korcsoportjában a Nemzeti Bajnokságon ezüstérmet szerzett. Nem az élsporttal foglalkozunk, ezért külön öröm, ha fiataljaink között felbukkan egy ilyen tehetség.
Jó volt a 2016-os év, vidám és összetartó társaságunknak hasonló, élményekben és sikerekben gazdag további éveket kívánok!

Nád Béla a Szigethalmi TE tiszteletbeli elnöke

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé.