Vidáman, sikeresen együtt!


Vidáman, sikeresen együtt!
Szösszenetek a Szigethalmi TE mindennapjaiból

Tovalöködészeti pöfögönc, hótaposás és harc a bestiával!

Január 21-én közel 50 szigethalmi látogatta meg Gemenc holtágakkal tagolt rengetegét. A túra előtt derült ki, hogy a területen a vadászok is „jeleskednek” ezen a napon! (Olthatatlan és halaszthatatlan lövöldözhetnékjük támadt!) Szerencsére a MI CSAPATUNK azért tehetett egy kis sétát az állatseregletes rengetegben. Úgy feketéllett a szigethalmiak hada a hóban, hogy külön kocsival jutalmazta a kisvasút ura szerénységünket. Az erdő csodálatos volt! A töretlen hóban való törtetés viszont igencsak lecsökkentette az energiaszintet! Mi volt a megoldás? Egy csárda, ahol megtörtént az energiapótlás. Ebben a csárdában lehetett tanúja turistáink serege a harcnak, melyet titkárunk, Kontha Gabi folytatott a BESTIÁVAL. Egy a fatálról lelógó méretes süllő volt titkárunk ellenfele! Esélye sem volt a roston sült szörny ellen. Így múlatták jó kedvben, egészségben az időt Szigethalom „világjárói”.

 

Álom? Nem, sikeres valóság!

Még egy hét sem múlt el, mikor újra együtt volt a „nagy csapat”. Közgyűlést tartottunk. Büszkélkedtünk a tavalyi eredményekkel. A számtalan sikeres rendezvényünkkel (Köztük 5 országos versennyel!), a megtett kilométerek végtelenjével. Felidéztük mindazt a szépet, mindazt a „csodát”, ami tavaly ivódott belénk. Fáki László, polgármester úr három tucat „avartaposónak” adta át a Szigethalom Turistája kupát. Megtapsoltuk Toperczer Ágnest, aki korcsoportjában érmet szerzett a Nemzeti Bajnokságban.(Egy hajszál híja aranyat!) Terveztünk, nagyokat álmodtunk 2017-re. Sok-sok merész, nagyratörő tervünk van. Én egy percig sem izgulok. Egy ilyen közösség nyugodtan álmodhat nagyot. Mert Ők a társaim az egyesületben olyanok, hogy az álmaikat előbb-utóbb me is valósítják!

Nád Béla a Szigethalmi TE tiszteletbeli elnöke

Túrára fel túratársak…

Március 21-én egyesületünk különbusza a Bakony szívét keresi fel. Lankás dombok és reményeink szerint madárdalos zöldbe forduló erdő vár ott minket.
A merészebb, edzettebb csapatra 25 kilométer vár a dimb-dombos éledező erdőben. (Közben 400 méter szintemelkedéses ziháltató kaptatókban nem lesz hiány!)
A rövidebb távon 10 kilométert kell teljesíteni. A Bakony teljesítménytúra résztávjainak letudása után vár minket Városlőd, Herend vagy ki tudja…. A csapattól függ, hol mulatjuk az időt, frissülünk fel az erőt próbáló menetelés után.
Aki a túráról részletesebb információt szeretne, keresse fel honlapunkat a www.szigethalmite.hu-t. Csatlakozzatok hozzánk, nézzük meg testközelből a „Bakonyerdő” ébredését!

A Szigethalmi TE tagsága nevében: Nád Béla tiszteletbeli elnök

Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé.