Csepel teljesítménytúrák 2023.07.29.

Csepel teljesítménytúrák

A túra ideje: 2023.07.29.

Az indulás helye: Szigethalom, Városi Szabadidőközpont (Sport u. 4.)

Az indulás ideje: távonként változó

15 km: 8 órától 10 óráig

30 km: 7 órától 9 óráig

50 km: 6 óra 30 perctől 8 óráig

A túráról

Az egyesület 28. alkalommal rendezi meg a Csepel teljesítménytúrákat. Ez a még megmaradt országos túráink egyike, amely pár éve 4 évszakossá vált. Évente más évszakban tartjuk meg. Megközelítőleg ugyanazon az útvonalakon zajlik minimális változtatásokkal, így láthatjuk az út évszakonkénti képét. A nyári túrákat különösen nehéz a meleg miatt, hiába a minimális szintkülönbség ellenére. Nagyon fontos a kellő mennyiségű folyadék fogyasztása és a nap elleni védelem (sapka, napvédő krém, stb.).  A magassági adatokat a Basecamp programban tervezett útvonal adatai alapján állapítottuk meg. Az ellenőrző pontokon vizet biztosítunk, illetve büfé áll a rendelkezésre. A célba érkezők pásztortarhonyával pótolhatják a kiesett kalóriákat.

 

15 km

A táv hossza: 14,5 km      

Legnagyobb magasság: 107 m    

Emelkedés: 78 m    

  Süllyedés: 78 m

    Legkisebb magasság: 94 m

A túra a Szigethalmi Városi Szabadidőközponttól indul. Végig jelzett úton halad. Az út két ellenőrzőpontot érint. Mindkét állomáson pecsételni kell. Az első a Közösségi pont, a második a Tököli-parkerdő felső pihenője a Réce utcánál. Sajnos, két rövid útszakaszt oda-vissza is meg kell tenni (az egyiket erdőszakasz lezárása miatt).

Fézler Balázs emléktúra (30 km)

A táv hossza:29,8 km      

Legnagyobb magasság: 107 m    

Emelkedés: 192 m    

  Süllyedés: 192 m

    Legkisebb magasság: 94 m

A túra a Szigethalmi Városi Szabadidőközponttól indul. 4 állomást érint az útvonala. Az elsőn egy szelfit vagy fotót kell készíteni. Ez a Tököli kompnál lesz. A jelzések követése közben a gátnál egy olyan szakasz következik, ahol az erdősávot kivágták, szerencsére meghagytak jelzéssel ellátott fákat, azonban az árnyék lehetősége lecsökkent. A Szigetcsépi ellenőrző ponttól 3 egymást folytató utcán kell haladni, amely szalaggal lesz jelölve. A továbbiakban már jelzéssel ellátott utakon kell haladni. Még két pecsételős állomás lesz a Tököli-parkerdő felső pihenőjénél (Réce utca), illetve a Közösségi pontnál, ahol mosdó és büfé is található.

komp
Szigetcsépi strand

50 km

A táv hossza: 48,8 km      

Legnagyobb magasság: 107 m    

Emelkedés: 192 m    

Süllyedés: 192 m

    Legkisebb magasság: 94 m

A túra a Szigethalmi Városi Szabadidőközponttól indul. 4 állomást érint az útvonala. Az elsőn egy szelfit vagy fotót kell készíteni. Ez a Tököli kompnál lesz. A jelzések követése közben a gátnál egy olyan szakasz következik, ahol az erdősávot kivágták, szerencsére meghagytak jelzéssel ellátott fákat, azonban az árnyék lehetősége lecsökkent. Szigetcsépnél a vasúti átjárón átkelve találjuk az ellenőrző pontot. A HÉV állomás felé indulva halad tovább az útvonal. A Szigetújfalusi gátig a piros jelzés vezet. Ott még egy kicsit tovább Ráckeve felé a jelzésen. Itt most sokáig szalag jelzés fogja mutatni az utat. A Szigetújfalusi vadászháznál található a 3. állomás. Még mindig szalag vezet vissza a Szigetcsépi állomásig.  A  ponttól 3 egymást folytató utcán kell haladni, amely szalaggal lesz jelölve. A továbbiakban már jelzéssel ellátott utakon kell haladni. Még két pecsételős állomás lesz a Tököli-parkerdő felső pihenőjénél (Réce utca), illetve a Közösségi pontnál, ahol mosdó és büfé is található. Az utolsó szakaszon még egy szalaggal jelölt útvonal lesz. Azt letudva már csak jelzett utak vezetnek a célig.