Szent Iván éji zsongás és bolyongás 2023.06.24.

Frauke Riether képe a Pixabay -en.

Szent Iván éji zsongás és bolyongás

A túra ideje: 2023.06.24.

Az indulás helye: Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény (FONI) udvara.

Szigethalom, Rákóczi u. 147.

A nevezés  ideje: 2000-tól 2100-ig.

Indulás: a sötétedéstől függően.

Általános ismertető

Az idei túra is hasonló lesz az eddigi éjszakai túráinkhoz. Két  vezetett táv lesz most is. Egy rövid, amely kiegészül egy bátorságpróbával. És lesz egy hosszabb séta az erdőben. A távok résztvevőit emléklappal jutalmazzuk (sajnos, az idén technikai okok miatt nem tudunk kitűzőt adni). A bátorságpróba teljesítését külön oklevéllel igazoljuk. A beérkezők Sziklavári Marcsi és csapata jóvoltából pótolhatják az elvesztett kalóriát.

Költségek

A részvételért nevezési díjat nem kérünk, viszont köszönettel fogadjuk az erdőhasználati díjhoz való önkéntes adományokat.

Felszerelés

Fontos!

Mindenki hozzon saját poharat!

Kötelező felszerelés: zseblámpa vagy fejlámpa (ajánlott, ami piros színnel is képes világítani, mivel kevésbé rontja az éjszakai látást), láthatósági mellény

Ajánlott felszerelés: megfelelő lábbeli, szúnyog és kullancsriasztó, folyadék az útra, jókedv és bátorság

Általános ismertető a túra távjairól

 A hosszú táv 10-12 km hosszú sétát tesz a parkerdőben érintve a Duna-partot is. Időnként keskeny ösvényeken haladva deríti fel a sötét erdő csodáit. A túrát Hardy László vezeti, a sor végén pedig Sziklavári Sándor figyel a lemaradókra.

A rövid táv egy kb. 5 kilométeres sétát tesz majd az erdőben. Lassan haladva különböző érdekességekre figyelve (csönd, sötét, csillagok, stb.). Majd következik a bátorságpróba, amelynek az első részében fényforás használata nélkül kell egy bizonyos távolságot megtennie a résztvevőknek, majd a következő szakaszon már a lámpát használva kell a kapott feladatot végrehajtani.