Szent Iván éji zsongás és bolyongás 2024.06.22.

Szent Iván éji zsongás és bolyongás

A túra ideje: 2024.06.22.

Az indulás helye: Szigethalom Egyesített Népjóléti Intézmény (FONI) udvara.

Szigethalom, Rákóczi u. 147.

A nevezés  ideje: 2000-tól 2100-ig.

Indulás: a sötétedéstől függően.

Általános ismertető

Az idei éjszakai túra egy kicsit más lesz a megszokotthoz képest – hogy miben, az legyen meglepetés! A túra során két különböző hosszúságú, vezetett táv közül választhattok, hasonlóan a múlt évi túrához. Az alábbiakban olvashattok egy rövidebb ismertetőt a távokról és a szükséges felszerelésről. A távok résztvevőit emléklappal jutalmazzuk. Figyelmesen olvassátok el a felszerelésről szóló részt, hogy minden szükséges holmi nálatok legyen. A túra végén Marcsi és vidám csapata gondoskodik az elveszett kalóriák pótlásáról.

Költségek

A részvételért nevezési díjat nem kérünk, viszont köszönettel fogadjuk az erdőhasználati díjhoz való önkéntes adományokat.

Felszerelés

Fontos!

Mindenki hozzon saját poharat!

Kötelező felszerelés:

  • Megfelelő lábbeli
  • Zseblámpa vagy fejlámpa (ajánlott, amely piros színnel is képes világítani, mivel kevésbé rontja az éjszakai látást)
  • Láthatósági mellény

Ajánlott felszerelés:

  • Szúnyog- és kullancsriasztó
  • Folyadék az útra
  • Jó hangulat és bátorság
  • Kis méretű monokulár vagy távcső (persze lehet nagy is)

Általános ismertető a túra távjairól

A hosszú távú túra: 10-12 km hosszú sétát jelent a parkerdőben, amely során a Duna-partot is érintjük. Az útvonal időnként keskeny ösvényeken vezet, felfedezve a sötét erdő rejtett csodáit. A túrát Hardy László vezeti, míg a sor végén Sziklavári Sándor vigyáz a lemaradókra.

A rövid távú túra: kb. 5 kilométeres sétát tesz az erdőben. Lassan haladva különböző érdekességekre figyelünk, mint például a csend, a sötétség és a csillagok. Ezt követi a bátorságpróba, amelynek első részében a résztvevőknek fényforrás használata nélkül kell megtenniük egy bizonyos távolságot, majd a következő szakaszon lámpát használva kell végrehajtaniuk a kapott feladatot.